divendres, 13 de juliol de 2012

Participació al fòrum Escoles Verdes

El passat dimecres 23 de març una petita representació de l’Escola va anar al I Fòrum de la XESC (Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya) al Parc Central del Vallès, situat entre els termes municipals de Sabadell i Barberà del Vallès. Van anar dues mestres i l’Estel Ramoneda com a representat de la classe de 5è i el David Pareja com a representant de la classe de 6è. Al matí es van repartir en diferents grups de treball. L’alumnat en uns tallers sobre la gestió de l’energia i la seva producció i el professorat en uns grups de discussió sobre com ha de ser la participació en un projecte d’Escola Verda. Després d’esmorzar, la nostra Escola va explicar a la resta de centres una bona pràctica. L’activitat escollida per ser exposada va ser la de “Fem del camí escolar un museu”. Paral·lelament l’Estel i el David explicaven també aquesta pràctica a la resta de criatures que van assistir a les jornades.
Després de dinar es van fer més activitats. Una d’elles va consistir en pintar un mural conjunt al vestíbul del Parc i una altra en fer uns cartells amb possibles solucions per reduir la despesa d’energia que van quedar penjats a les oliveres que hi ha al Parc. La Jornada va acabar amb una performance on tothom es va col·locar a sota d’unes planxes i des de dalt d’una grua es va fer una fotografia on es podia llegir: Menys CO2.
Les trobades d’Escoles Verdes ens ajuden a conèixer la realitat dels altres centres i a veure que any rere any som més les persones que pensen que un altre Món és possible!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada