dimarts, 29 de març del 2022

CICLE INFANTIL CONSUM RESPONSABLE

CICLE INFANTIL REFLEXIONA SOBRE DEL DIA MUNDIAL DEL CONSUM RESPONSABLE

 

Durant tota la setmana vam treballar el consum responsable a les classes de les llums de colors (I3), els superherois i les superheroïnes (I4) i els tigres i les tigresses (I5). Hem fet diverses converses i activitats.


Vam començar sortint al vestíbul de l’escola a observar uns cartells sobre el dia mundial del consum responsable. A partir del que vam observar vam fer una conversa sobre les idees prèvies dels infants al voltant d’aquest tema. Després vam veure un vídeo per obtenir més informació i ampliar els coneixements. 


Algunes de les idees que van sortir són:


- Compra el que necessitis

- Compra amb bosses reutilitzables, no plàstic

- Si no t'ho menges tot, guarda el menjar amb un carmanyola, no llencem el menjar

- Apaga les llums quan no les necessitis

- Vigila amb l'aixeta de l'aigua...obra quan t'hagis de netejar i tanca-la

- Camina per anar a comprar, el cotxe contamina molt

- Cada cosa al seu contenidor, recicla

- Reutilitza el que tinguis per casa

- Redueix el consum de plàstic

- Cuidem el medi ambient





Com a activitat principal vam crear un minimón. A I3 es va ambientar amb la granja, i les classes de I4 i I5 van aprofitar l’inici de la primavera per crear-lo al voltant d’aquest tema. Primer vam pensar entre tots i totes com el podríem fer i què hi podríem posar. Vam fer una llista dels elements escollits i ens vam posar a crear-lo amb els diferents materials. Un cop fet el minimón hi vam posar plàstics i altres elements que simbolitzaven l’impacte al medi ambient de les actituds poc responsables amb el medi ambient. A partir d’aquí, vam valorar la importància que té cuidar el nostre planeta i com ho podem fer. 





Com a activitat de síntesi, la classe de I3 va crear un cartell representatiu del l’estalvi energètic i el seu impacte al món. Les classes de I4 i I5 van fer un treball per grups creant un eslògan relacionat amb la cura del medi ambient.  


      

Som Escola Verda
Som l'Emili
CICLE INFANTIL






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada