divendres, 16 d’abril del 2021

CADA GOTA COMPTA, Cicle Infantil

L'AIGUA ÉS EL NOSTRE PASSAT, PRESENT I FUTUR. 

DIA MUNDIAL DE L’AIGUA.


El Dia Mundial de l'Aigua es celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics.

L'objectiu d'aquest dia és: aigua per a tothom cap al 2030. Però avui, milers de milions de persones encara viuen sense aigua potable: les llars, les escoles, els llocs de treball, les explotacions i les fàbriques que lluiten per sobreviure i prosperar. Els grups marginats, dones, infants, refugiats, pobles indígenes, persones amb diversitat funcional i molts altres, sovint queden oblidades i, de vegades, s'enfronten a la discriminació, ja que intenten accedir i gestionar l'aigua segura que necessiten.

Aquest Dia Mundial de l'Aigua, del 22 de març de 2021, tracta de fer front a la crisi de l'aigua abordant els motius pels quals hi ha molta gent sense accés al recurs.


Durant la setmana ens hem marcat els objectius:

  • Conèixer la importància de l’aigua per a la nostra espècie

  • Definir mesures per estalviar aigua a l’escola i a casa

SABEM QUE...

Si no apaguem l'aixeta mentre...

Rentar mans gastem 15L d'aigua 
Rentar dents gastem 10L d'aigua 
Dutxar-se gastem 50L d'aigua 
Buidar cisterna del vàter gastem 10L

Per fer consciència de la quantitat d'aigua que gastem hem agafat tantes garrafes de 5L com litres d'aigua gastem per a cada situació.

I TAMBÉ...

Hem escoltat i ballat cançons que parlen de l’aigua i la seva importància. Hem representat el moviment de l’aigua amb el nostre cos i ens hem imaginat que caminàvem per sobre d’un riu. Els contes també ens han ajudat a pensar i conèixer històries de personatges que viuen a l’aigua i ens han ajudat a prendre consciència d’aquest bé escàs anomenat aigua.


CLICA A LA FOTO PER DESCOBRIR LA NOSTRA EXPERIÈNCIA.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada