dilluns, 26 d’abril del 2021

QUÈ SABEM DE L'AIGUA?, Cicle Superior

Volem compartir amb totes i tots vosaltres les nostres activitat i descobertes al llarg d'aquests dies relacionades amb l’aigua. Val la pena dir que moltes coses ja havíem escoltat o sabíem, però altres ens han resultat noves i impactants!

 

Primer de tot, per descobrir com "estàvem de peixos" en relació a aquest tema, vam organitzar un joc de cartes a l'aula. El joc s'anomenava Què és l'aigua? i cada carta, al destapar-la, ens plantejava un interrogant sobre l'aigua. Hi havia preguntes tant de coneixements com preguntes de situacions pràctiques. A cada carta havíem de comentar en petit grup, trobar respostes i si no les sabíem, doncs deixàvem les preguntes en un sobre per plantejar-les més endavant amb tot el grup d'aula. Tot i així, hi va haver preguntes de les quals ningú en va saber la resposta. Llavors vam haver de recórrer a algun article que ens van facilitar i fer recerca a internet. 

 

Podeu veure el document pdf del joc si feu clic a l'enllaç i algunes fotografies si feu clic a la imatge següent.

 


Un altre dia, vam treballar als passadissos de l'escola. Per què al passadís? Doncs perquè durant un temps hem tingut exposades unes imatges i uns textos que ens han fet adonar-nos d'altres realitats sobre l'aigua a nivell mundial. Unes imatges que ens han fet apropar-nos, observar, reflexionar, plantejar-nos preguntes, despertar emocions de rebuig, fàstic, pena, alegria, angúnia... Així doncs, se'ns van plantejar unes preguntes les quals visitant l'expo trobaríem la resposta.

 

https://drive.google.com/file/d/1b_RaNgRNWkaZlArknSDIW7kFdiuvjgqJ/view?usp=sharing

 

I tu, ja saps quanta aigua consumeixes? Una altre activitat que vam fer mitjançant les tablets i els ordinadors va ser el càlcul de La petjada hídrica. Del qual no us volem explicar res més, però sí que us animeu a fer clic a la imatge següent per comprovar la vostra petjada. 

  

 

Un altre dia vam estar fent una anàlisi d'una factura de l'aigua de casa... Segur que vosaltres els grans ho teniu més per mà que nosaltres.


Per ambientar-nos hem escoltat la cançó de Macaco "Mensajes de agua". Molt recomanable! "Somos.... una marea de gente... todos diferentes... bailando al mismo compás..."

  

Per últim, i com a cloenda, vam aprofitar per repassar o ampliar continguts a partir de les inquietuds i interrogants que aquests dies ens hem plantejat. Amb el títol "Aigua a la terra" i cadascú va fer una presentació de diapositves amb aquests punts:

  • Què és la hidrosfera?

  • Els estats de l'aigua

  • Situacions a casa on es produeixen canvis en els estats de l'aigua

  • El cicle de l'aigua

Amb la presentació, en plantejàvem entendre i valorar aquesta frase: "La quantitat d'aigua que forma la hidrosfera és sempre la mateixa".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada